Brugskunst giver hjemmet liv og glæde

Er du på udkig efter brugskunst? Vi har et stort udvalg af brugskunst online, så du kan få masser af inspiration til din bolig og finde lige det, som du leder efter. Vi har bl.a. mange forskellige lysestager, fyrfadsstager, ure, skåle og boghylder samt et væld af andre designting, der kan sætte prikken over i’et i din bolig.

Hvis du også vil være med på moden og eje et stykke brugskunst, er du derfor mere end velkommen til at kigge nærmere på det store udvalg, som findes på vores webshop.

Se mere her

Brugskunst er kunst og funktionalitet forenet i én og samme skikkelse

Kort sagt er det helt særlige ved brugskunst, at det ikke ”bare” kunst i ordets oprindelige forstand – det er brugsgenstande, der ved deres udsmykning og form har fået tilført et kunstnerisk præg. Det betyder, at brugskunst udover at tjene som pynt også er designet til at opfylde en funktion i hjemmet.

Der kan her være tale om for eksempel kurve, bakker, fade og smukt udformede lysestager, der hver især på sin vis skiller sig ud fra øvrigt udstyr af samme type. Vigtigst er det dog, at brugskunst udover at pynte i hjemmet også har en praktisk funktion, som du og familien kan få glæde af i hverdagen.

Art deco og brugskunst

Brugskunsten tager sit udspring i art deco – den populære stil- og kunstart, som dominerede Europa imellem årene 1920 og 1940. Udtrykket ”art deco”, der stammer fra det franske udtryk ”art décoratif” (”dekorativ kunst”), kombinerede nemlig kunst og funktionalisme på en måde, som ikke tidligere var set.

Dengang betragtedes art deco-bevægelsen faktisk som en stilart præget af luksus, idet den i 1920’erne og 1930’erne primært var populær iblandt Frankrig og USA’s intellektuelle overklasse. I vore dage er brugskunst dog blevet allemandseje og findes i mange vidt forskellige afskygninger rundt omkring i de danske hjem.

Brugskunst – den foretrukne kunstart i det moderne hjem

Brugskunst er i de seneste år vokset gevaldigt i popularitet, og der er intet, der tyder på, at denne udvikling vil høre op. Faktisk har brugskunst-bølgen været en af de mest markante tendenser indenfor boligindretning i vores årti!

Kunsten har nemlig i løbet af de seneste par år antaget et mere og mere moderne og derved også minimalistisk udtryk, hvilket i dag både kan ses på arkitekturen, litteraturen og ikke mindst billedkunsten. Samtidig er brugskunsten vokset frem og har hurtigt vundet indpas i de danske hjem.

Dens stigende popularitet skyldes ikke mindst, at den har en helt særlig egenskab. Den formår nemlig at kombinere æstetik med funktionalitet og rammer derved en betydeligt bredere og mere mangfoldig målgruppe end mange af de klassiske kunstarter.

Se mere her